AUDAX - De ultieme endurance op maat

Audax is geëvolueerd uit mijn ervaring met eerdere lange afstandsmodellen. In 2018 hadden we de eerste “Belgian” van randonneur Sven, daarna de “Belgian 2.0” die door Grinta in Engeland werd getest. Daarna volgden nog meerdere endurance fietsen op maat voor diverse klanten. De insteek is grotendeels dezelfde gebleven: 

Een endurance fiets op maat
MET een geometrie gericht op comfort en het afleggen van lange afstanden
met geïntegreerde verlichting, De mogelijkheid om spatborden en brede banden te monteren EN BAGAGE MEE TE NEMEN

Het frame bestaat uit lichtgewicht Columbus staal, dat een beperkte mate van flex in het frame brengt. Deze flex “verzacht” de rit en zal ervoor zorgen dat je langer in het zadel kan blijven. Het stalen frame wordt gecombineerd met de carbon Columbus Cross+ voorvork. Deze vork heeft montagemogelijkheden voor bikepacking tassen (of bidons, etc.) en laat toe om de dynamokabel weg te werken. 

Het frame en de vork zorgen ervoor dat deze fiets jouw zwitsers zakmes wordt. Monteer spatborden en slicks voor je avonturen op de weg of haal de spatborden eraf en geniet van graveltochten door de natuur. Geniet van de luxe en sublieme afwerking van deze reisgezel en personaliseer hem volgens je eigen smaak. Hoe gaat jouw Audax er straks uit zien?

Frame: Filletbrazed Columbus Life frame op jouw maat gelast. We schuren de lasnaden glad voor een unieke look. CNC gefreesde Flatmount disc dropouts.

Standaard framevoorzieningen: 3 sets bidonogen (2 standaard + 1 onder down tube), voorziening voor spatbord en bagagerek, geïntegreerde zadelklem, interne routering van rem, schakel en verlichtingskabel.

Geometrie: De geometrie van deze fiets is gericht op comfort en het afleggen van lange afstanden. We passen de geometrie en het design van het frame aan op basis van jouw persoonlijke afmetingen en flexibiliteit.

Vork: Columbus Cross+ full carbon flatmount disc vork met anything cage mounts, mogelijkheid voor montage spatbord en interne dynamokabelgeleiding en adjustable rake (47/52mm)

Kleur: Op maat. Standaard wordt een (door jou gekozen) effen kleur voorzien, met een extra kleur voor logo’s. Andere designs zijn uiteraard mogelijk op aanvraag.

Maximale bandenmaat: 700c x 35mm met spatborden, 700c x 47mm zonder spatborden.

Balhoofd: Hope ZS44/28.6, EC44/40

Maat zadelpen: 27.2

Bracket: BSA (T47 op vraag)

Wielstandaard: Thru Axle (142×12; 100×12)

Gewicht frame: ~1.7 kg (afhankelijk van opmeting)

De set van componenten wordt in samenspraak geselecteerd en gemonteerd op basis van je behoeftes. Als je niet graag alles zelf kiest kunnen we deze pakketten suggereren:

Afmontagepakket Sram Force 

Sram produceert robuste componenten die hun eenvoud en deugdelijkheid bewijzen onderweg. De Force 1 groepset met 1 kettingblad vooraan biedt eenvoud van bediening, terwijl de range groot blijft. We combineren dit met een wielset met ingebouwde naafdynamo van het onovertroffen duitse SON.

Groepset: SRAM Force 1 1×11 Compact – GXP – hydraulische Schijfremmen – Flat Mount

XG-1175 Full Pin cassette 11-speed met 10-42 tanden voor XD freewheel.
PC 1170 PowerChain ketting

Wielset: Hunt superdura dynamo wielset inclusief SON28 naafdynamo en Sram thru axle.

Bandenset: Continental grand prix 5000 all season TR 700c x 35 zwart/reflex

Stuurpen: Deda Zero 2

Stuur: Deda Gravel 100

Stuurlint: Deda Presa

Zadelpen: Deda Zero 2

Zadel: Brooks Cambium C17 Carved

Verlichtingspakket

Verlichtingspakket waarbij de bekabeling geïntegreerd wordt in het frame. Voorlicht gemonteerd op de vork. Eventuele beugels op maat in optie.

Voorlicht: SON Edellux II

Achterlicht: Supernova E3

Spatbordpakket

De Veloduo carbon spatborden zijn superlicht (350gr voor een paar van 35mm), stijf, stil onderweg en veel sterker dan spatborden van plastic.

Frameset: 3995€ voor bovenvermelde specificaties. Indien gekozen wordt voor een andere afwerking of bvb een andere vork, kan deze prijs nog zakken.

Sram Force pakket: 2995€ 

Verlichtingspakket: 285€

Carbon Spatbordpakket: 285€

* Alle prijzen zijn inclusief btw, montage en afstelling

Inbegrepen in de prijs zijn eveneens alle begeleiding en designtijd voorzien.