Loading...

Loose. Free. Untied.

Oftewel Los, Vrij en Ongebonden. Dat is de leuze (en de vertaling) waaruit Alpas werd geboren. Fietsen bouwen die los staan van bestaande conventies, die uitblinken in kwaliteit en die aansluiten bij de ziel van wie ermee rijdt. Dat is de bestaansreden van Alpas Cycles.

We zijn er niet op uit om de wereld te vullen met nog meer middelmaat. We willen iets achterlaten dat telt. Tegelijk bouwen we geen showfietsen, maar fietsen die gemaakt zijn om mee te rijden.

Hard. Ver. Veel.

Zo lang ze maar rijden!

Loading...

Het Alpas Cycles Team

Dominiek

Oprichter, Framebouwer

Dominiek runt Alpas Cycles vanaf dag één met zijn volle goesting en passie vanuit zijn atelier in Zwevegem, België en houdt ervan om dromen tot realiteit te brengen. Daarnaast houdt hij van fietspraatjes, op of naast de fiets.

Bobby (aka “Bobby Ewing”)

Chief Happiness Officer

Bobby houdt een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat iedereen blij en tevreden is bij Alpas Cycles. Hij is ook niet vies van een koekje of een vriendelijke klop op de schouders.

Staal is geen nostalgische keuze

We gebruiken modern Italiaans staal van Columbus in Milaan. Ze maken het licht en sterk, zoals het moet. Het laat ons toe om volledig vrij en flexibel te zijn in ons ontwerp om een fiets op jouw afmetingen te bouwen. Bovendien is een moderne stalen fiets licht, sterk en duurzaam, en flexibel of stijf waar nodig.

Wij geloven in staal!
Omdat het de beste manier is om een fiets op jouw maat te bouwen en omdat we geloven dat er geen enkel ander materiaal het rijplezier van staal kan evenaren.

Made in Belgium!

Vlaanderen en België zijn doordrongen van de fiets en van de koers. Op onze wegen, heuvels en kasseien strijden talloze helden elk jaar opnieuw voor eeuwige roem. Het is hier, aan de rand van de Vlaamse Ardennen en de Franse grens, vlakbij de kasseien van de Koppenberg en het Bos van Wallers-Arenberg dat het atelier van Alpas Cycles gevestigd is.

We geloven dat we deze ziel in onze fietsen stoppen, door het hier lokaal te ontwerpen, testen en met de hand te bouwen.
Eén per één! Stuk voor stuk tot in het laatste detail afgewerkt.

Afwerking telt

Al onze fietsen worden hier in Zwevegem, één per één, met de hand gebrazeerd en tot in de puntjes afgewerkt. Lasnaden worden glad afgewerkt tot een superstrak resultaat. Wij gaan tot in het extreme als het gaat over afwerking.

Dat zie je en dat voel je, wanneer je met je fiets op weg gaat.

We doen niet alles zelf. En dat is maar goed ook. We werken samen met expert wielbouwers en lakkers om de kwaliteit en afwerking van je fiets op een niveau te tillen dat het verschil maakt op en naast de weg.

Benieuwd?

Check hoe wij jouw Alpas ontwerpen